UNI CEI EN ISO/IEC 17025
Requisiti generali per la competenza dei laboratori di prova e di taratura
UNI EN ISO 9001
Sistemi di gestione per la qualità - Requisiti
UNI EN ISO 9004
Sistemi di gestione per la qualità - Linee guida per il miglioramento delle prestazioni
UNI EN ISO 19011
Linee guida per gli audit dei sistemi di gestione per la qualità e/o di gestione ambientale
UNI EN ISO 10012
Sistemi di gestione della misurazione – Requisiti per i processi e le apparecchiature di misurazione
UNI CEI EN ISO/IEC 17000
Valutazione della conformità – vocabolario e principi generali
UNI CEI ENV 13005
Guida all'espressione dell’incertezza di misura
ISO 7218
Microbiology of food and animal feeling stuffs – general rules for microbiological examination
ISO/TS 19036
Microbiology of food and animal feeling stuffs. Guide lines for the estimation of measurement uncertainty for quantitative determinations
ISO/TS 19036/Amd.1:2009
Microbiology of food and animal feeling stuffs. Guide lines for the estimation of measurement uncertainty for quantitative determinations – Measurement uncertainty for low counts
ISO 18593
Microbiology of food and animal feeling stuffs. Horizontal methods for sampling techniques from surfaces using contact plates and swabs